سئو چیست؟
سئو چیست و مخفف چه عبارتی است؟
سئو چیست؟ سئو مخفف “بهینه سازی موتور جستجو” است. سئو روشی برای افزایش کیفیت و کمیت وب سایت شما است. به این معنا که تا زمانیکه وب سایت شما سئو نشود و سئوی خوبی نداشته باشد در نتایج جستجو مرورگر های جستجوگر مانند گوگل پیدا نمی شود و به اصطلاح وب سایت شما دیده نخواهد شد.
سئو به همان اندازه که به موتور های جستجو مربوط است، به انسان ها هم مربوط می شود. فهمیدن اینکه افراد چه چیزی را در فضای مجازی سرچ می کنند، دنبال چه جواب هایی هستند، کلماتی که استفاده می کنند و محتوایی که نیاز دارند چیست، بسیار مهم است. دانستن پاسخ این سوالات باعث می شود که با افرادی که دنبال این راه حل ها بصورت آنلاین می گردند، ارتباط بگیرید.
نکات مهم درباره مرورگر ها
مرورگرها مانند ماشین های پاسخگو هستند. وقتی شما چیزی را سرچ می کنید، آنها میلیون ها محتوا را ارزیابی می کنند و از میان هزاران فیلتر آنها را رد می کنند تا ببینند کدام محتوا بیش تر از همه به سوال شما نزدیک تر است. آنها این کار را با جست و جو و بررسی تمام محتواهای داخل اینترنت از جمله تمام صفحات وب سایت ها ، تصاویر ، ویدیو ها ، فایل های پی دی اف و … انجام می دهند. در ادامه تمام چیز هایی که باید از سئو بدانید را با جزئیات باهم بررسی می کنیم. پس اگر می خواهید مبحث سئو را یکبار برای همیشه یاد بگیرید ، این مقاله را از دست ندهید.
-
- چرا سئو سایت مهم است؟
- مهم ترین نکات در رابطه با جستجوی کلمات کلیدی
- میزان جستجو یک کلمه
- مرتبط بودن کلمه
- تایتل تگ (عنوان)
- متا دیسکریپشن
- محتوا
- محتوای منحصر به فرد
- قابلیت اشتراک گذاری
- آلت ایمیج
- مشکلات سئو
- سرعت لود شدن صفحه
- نمایش وب سایت در حالت موبایل
- شرکت سئو و بهینه سازی
چرا سئو سایت مهم است؟
- در حالی که تبلیغات ، شبکه های اجتماعی و سایر سیستم عامل های آنلاین باعث ایجاد ترافیک در وب سایت ها می شوند ، اما بیشتر ترافیک آنلاین توسط موتورهای جستجو به وب سایت ها هدایت می شود.
- در مقایسه با تبلیغات ، سئو یکی از راه های بازاریابی آنلاین است که اگر به درستی تنظیم شود ، می تواند به مرور زمان برای شما بسیار سود آور باشد. اگر محتوای کاملی ارائه دهید که کلمات کلیدی مناسبی داشته باشد ، بازدید وب سایت شما با گذشت زمان بسیار زیاد می شود ؛ در حالی که تبلیغات برای اینکه کاربران را به وب سایت شما بفرستند به بودجه مستمری نیاز دارند.
- موتورهای جستجو روز به روز هوشمندتر می شوند ، اما باز هم به کمک ما انسان ها نیاز دارند. سئو و بهینه سازی سایت شما با ارائه اطلاعات بهتر ، به موتور های جستجو کمک می کند تا محتوای شما را به درستی دسته بندی کنند و در نتایج جستجو نمایش دهند.
- در طول روز افراد بسیاری در مرورگر ها چیزهای مختلف و زیادی را سرچ می کنند. این ترافیک می تواند برای یک کسب و کار بسیار مفید و سودمند باشد. صرف نظر از اینکه شما از چه مرورگری استفاده می کنید ، باید بگوییم که نتایج این جستجوها دائماً در حال تغییر هستند. گوگل مخصوصا اخیرا روش رتبه بندی نتایج جستجو خود را آپدیت کرده است و بسیاری از روش های آسان و ارزانی را که قبلا می توانستید با آنها وب سایت خود را نمایش دهید ، امروزه دیگر بسیار ریسکی هستند.
پس باید چه کنید؟ گوگل چگونه انتخاب می کند که کدام وب سایت ها را در نتایج جستجو خود نشان دهد؟ چگونه می توانید از این حجم ترافیک با ارزش به نفع وب سایت خودتان استفاده کنید؟ برای پاسخ دادن به این سوالات باید اشاره کنیم که:
-
- گوگل به دنبال وب سایت هایی است که محتوای با کیفیت و مرتبط با سوالی که فرد سرچ کرده است ، داشته باشند.
- گوگل با چندین روش تشخیص می دهد که محتوا با کیفیت است یا خیر. این موتور جستجو بیشتر بر اساس کلمات کلیدی تشخیص می دهد که محتوای شما با سوال سرچ شده مرتبط است ؛ که این یک فرایند الگوریتمی است.
هم چنین عناصر دیگری هستند که با الگوریتم گوگل مورد سنجش قرار می گیرند که تعیین می کنند وب سایت شما چه رتبه ای دارد. برای مثال:
-
- چگونه افراد با وب سایت شما کار می کنند؟ (اینکه آیا اطلاعاتی را که نیاز دارند در وب سایت شما پیدا می کنند و آنجا می مانند ، یا اینکه دوباره به صفحه جستجو بر می گردند و روی لینک دیگری کلیک می کنند؟ یا اینکه وب سایت شما را در نتایج جستجو نادیده میگیرند و روی آن کلیک نمی کنند؟)
- سرعت بارگذاری وب سایت شما چگونه است؟ آیا زود بالا می آید و لود می شود یا کند است؟ هم چنین این نکته که آیا با دستگاه های موبایل هم می شود با این وب سایت کار کرد؟
- چقدر محتوای خاص و منحصر به فردی دارید؟ (در مقابل آیا محتوای تکراری و بی ارزشی دارید؟)
صد ها عامل برای رتبه بندی گوگل وجود دارد که الگوریتم گوگل در پاسخ گویی به جستجوهای کاربران در نظر میگیرد. گوگل و دیگر موتور های جستجو دائما این روند خود را اصلاح و به روز می کنند.
“مهم ترین نکات در رابطه با جستجوی “کلمات کلیدی
اولین قدیم در سئو و بهینه سازی وب سایت، این است که تصمیم بگیرید برای چه دارید این کار را می کنید. یعنی اینکه کلمات کلیدی یا کلمات و عباراتی که کاربران بیش تر از آنها استفاده می کنند را پیدا کنید ؛ در متن محتوای خود از آنها استفاده کنید و می بینید که رتبه وب سایت شما در مرورگر ها مانند گوگل بهتر می شود.
آسان به نظر می رسد، مگر نه؟ اگر من بخواهم که وب سایت شرکت ما که مربوط به “طراحی بسته بندی و لوگو” است در صفحه اول نتایج گوگل نشان داده شود ، باید از عبارات و کلمات کلیدی مانند “طراحی بسته بندی زعفران یا طراحی بسته بندی حبوبات” که جستجوی بیشتری داشته اند استفاده کنم. اما باید بگویم که این کار آسانی نیست! اگر می خواهید از کلمات کلیدی در متن خود استفاده کنید ، این نکات را به کار ببرید:
-
-
میزان جستجو یک کلمه
-
اولین گام در رابطه با استفاده از کلمات کلیدی این است که ببینید چند درصد از کاربران از یک کلمه کلیدی استفاده می کنند. هرچقدر تعداد افرادی که از یک کلمه کلیدی استفاده می کنند بیشتر باشد ، میزان مخاطبی که می توانید جذب کنید هم بیشتر می شود. هم چنین، اگر از کلماتی استفاده کنید که هیچ کسی آنها را سرچ نکرده است ، مخاطبی برای وب سایت خود نخواهید گرفت.
-
-
مرتبط بودن کلمه
-
اینکه از کلماتی استفاده کنید که مرتبا سرچ شده اند، بسیار خوب است. اما اگر این کلمات کاملا مرتبط با موضوع و متن شما نباشند چه؟ برای مثال اگر وب سایت شما خدمات طراحی و تصویر سازی ارائه می دهد، نمی خواهید که در نتایج جستجوی عباراتی مانند “وسایل آشپزخانه” نمایش داده شوید که هیچ ارتباطی با کسب و کار شما ندارند! اما می توانید از عباراتی مرتبط مانند آموزش طراحی لوگو استفاده کنید.
برای پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط با متن خود باید به این سوالات پاسخ بدهید:
-
- اینکه مخاطبان شما به چه چیزی بیشتر علاقمند هستند؟
- مشکلاتی که دارند چیست؟
- از چه زبانی برای توصیف چیزهایی که نیاز دارند استفاده می کنند یا در کدام موتور های جستجو این کلمات را سرچ می کنند؟
- از چه کسانی وسایل یا خدمات مورد نیازشان را تهیه می کنند؟ (منظور رقبای شماست)
هنگامی که به این سوالات پاسخ دادید ، یک لیست اولیه از کلمات کلیدی و دامنه های احتمالی خواهید داشت که به شما کمک می کند ایده های بیشتری در رابطه با کلمات کلیدی را بدست آورید.
-
- در آخر ، وب سایت keywordtool.io ، وب سایتی است که می توانید کلمات کلیدی مرتبط با موضوع مورد بحث تان را در آن جستجو کنید. قسمتی از خدمات این وب سایت رایگان است اما تقریبا تمام نرم افزار ها یا وب سایت های جستجوی کلیدی ، پولی هستند.
سئو و بهینه سازی
بعد از اینکه کلمات کلیدی مورد نظر را پیدا کردید، باید آنها را بطور هدفمند در متن خود استفاده کنید. به منظور این کار، ابتدا با چند عنصر موثر در سئو صفحه باید آشنا شویم:
تایتل تگ (عنوان)
بهترین و موثرترین مکانی که می توانید کلمات کلیدی را در آن بنویسید، تایتل تگ (Title Tags) یا همان عنوان صفحه است. تایتل تگ عنوان اصلی صفحه شما نیست. عنوانی که در صفحه وب سایت خود مشاهده می کنید معمولا عنوان H1 یا H2 است. تایتل تگ همان چیزی است که شما در بالای مرورگر خود می بینید. به طور کلی تایتل تگ باید بین 55 تا 60 حرف باشد.
متا دیسکریپشن
در کنار تایتل تگ، متا دیسکریپشن هم در صفحه نتایج جستجو مرورگر نمایش داده می شود. اما همانند تایتل تگ روی کد وب سایت شما آپدیت می شود و واقعا روی صفحه وب سایت قرار نمی گیرد. اگر فرد دیگری طراحی وب سایت شما را انجام میدهد، باید این کد ها را روی وب سایت شما قرار دهد یا اگر خودتان این کار را می کنید باید کد های مربوط به تایتل تگ و متا دیسکریپشن را وارد کنید.
متا دیسکریپشن خلاصه ای از مطالبی است که درباره آن نوشته اید و مانند تبلیغی برای صفحه شماست. اگر متا دیسکریپشن جذابی نوشته باشید، کاربران بیشتری روی آن کلیک می کنند و بازدید وب سایت شما زیاد می شود.
محتوا
محتوایی که روی وب سایتتان می گذارید بسیار مهم است. هر صفحه کار متفاوتی انجام می دهد. بنابراین بطور مثال محتوای وبلاگ وب سایت شما با محتوای “صفحه درباره ما” یا “تماس با ما” متفاوت است.
برای نوشتن محتوای با کیفیت ، نکات زیر را بخاطر بسپارید:
-
-
محتوای منحصر به فرد
-
هیچ قانونی وجود ندارد که بگوید متنی که روی صفحه تان می گذارید باید چند کلمه باشد. حتی اگر صفحات محدود با تعداد کلمه نه چندان زیادی داشته باشید ، باز هم میتوانید در نتایج جستجو دیده شوید. اینکه متن های طولانی و چند هزار کلمه ای روی وب سایتتان بگذارید اما این مطالب تکراری و کپی باشند ، به مشکل بر خواهید خورد.
نکته مهم دیگر این است که چه میزان از کاربران پاسخ سوالاتشان را در صفحه شما پیدا می کنند و با محتوای شما سرگرم می شوند. آیا در وب سایت شما باقی می مانند یا بلافاصله آنرا ترک می کنند.
-
-
قابلیت اشتراک گذاری
-
قبل ازینکه مطالب خود را منتشر کنید ، مطمئن شوید که آنها را به صفحات دیگر لینک می دهید. البته نمی توانید انتظار داشته باشید که تک تک مطالب شما چند صد بار به اشتراک گذاشته شود.
آلت ایمیج
گذاشتن تصاویر روی صفحه شما نه تنها به سئو وب سایت شما کمک می کند ، بلکه می توانید ترافیک زیادی را از جستجوی عکس ها بدست آورید. آلت ایمیج یک HTML است که به شما این امکان را می دهد که اطلاعات بیشتری برای تصاویر وب سایت خود بنویسید (مانند کپشن) و اگر به هر دلیلی تصاویر قادر به لود شدن نبودند، کاربران به راحتی متوجه می شوند که این تصویر درباره چیست.
هم چنین فایده دیگری هم دارد. اینکه در کنار محتوا ، به موتور های جستجو کمک می کند که بفهمند صفحه شما درباره چیست. در این قسمت کیوورد یا همان کلمه کلیدی مورد نظرتان و یا حتی شکل های دیگر آنرا وارد نکنید. فقط توضیح کوتاهی در مورد عکس بنویسید و تصور کنید که می خواهید آنرا برای کسی که نمی تواند ببیند توصیف کنید.
مشکلات سئو
برخی از مشکلاتی که سایت های بزرگ و حتی سایت های کوچکتر در رابطه با سئو با آنها مواجه می شوند عبارتند از:
سرعت لود شدن صفحه
برای مرورگر ها اینکه صفحه وب سایت سریع لود شود و سریع بالا بیاید بسیار مهم است. سرعت بارگذاری سریع نه تنها برای موتور های جستجو مفید است ، بلکه در امتیاز دهی کاربران به صفحه هم تاثیر دارد.
-
- گوگل ابزار مفیدی را طراحی کرده است که به شما پیشنهادات ویژه ای درمورد اینکه چه
چیزی را روی وب سایت خود تغییر دهید تا سرعت صفحه خوب شود ، میدهد. برای استفاده از این ابزار کلیک کنید.
نمایش وب سایت در حالت موبایل
“از آنجا که 60 درصد سرچ های گوگل با گوشی های موبایل انجام می شود ، بسیار ضروری است که وب سایتی داشته باشید که روی موبایل به خوبی نمایش داده شود.“
اگر کاربران زیادی از طریق موبایل وارد وب سایت شما می شوند باید وب سایتی داشته باشید که در بر روی گوشی های موبایل هم به خوبی اجرا شود. برای مثال اگر .. .
-
- گوگل ابزاری طراحی کرده است که با وارد کردن آدرس سایت خود در آن می توانید بفهمید که آیا وب سایت شما روی دستگاه های موبایل به درستی کار (mobile friendly)می کند یا خیر. برای استفاده از این ابزار کلیک کنید.
در اینجا ما آدرس وب سایت گروه طراحان عرفان را برای نمونه وارد این ابزار کردیم و پس از آنالیز می توانید ببینید که وب سایت ما ویژگی نمایش در دستگاه های موبایل را دارد.
شرکت سئو و بهینه سازی
گروه طراحان عرفان با بیش از 15 سال سابقه در زمینه طراحی بسته بندی و لوگو ، در زمینه طراحی وب سایت، سئو و بهینه سازی وب سایت ، طراحی UI و UX هم موفق کار کرده ایم.
متخصصان ما با ارائه راهکار های افزایش سئو وب سایت، به شما کمک می کنند تا وب سایتتان ترافیک بالایی جذب کند و رنک بهتری در گوگل بگیرد.
برای دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان گروه طراحان عرفان و دیدن نمونه کارهای ما که دلیل محکمی بر ارائه کار حرفه ای وتخصصی ماست، کلیک کنید.