طراحی UI و UX

دسته بندی :

احتمالا در زمینه طراحی وب سایت بار ها عبارت طراحی UI  و UX را شنیده اید. اگر شما هم در گوگل این عبارات را سرچ کرده اید و هنوز مفهوم UI و UX را درست متوجه نشده اید و یا تفاوت این دو را نمی دانید ، در این وبلاگ به شما ساده ترین مفاهیم UI و UX و هرچه که لازم است درباره آن ها بدانید را توضیح خواهیم داد. اگر بعد از مطالعه این مقاله همچنان سوالی داشتید ، در قسمت نظرات برایمان بنویسید تا در اسرع وقت به آن پاسخ دهیم!

  طراحی UIاز زیر مجموعه های مهم طراحی UX است. هر دوی آنها هدف نهایی یکسانی دارند ؛ اینکه تجربه مثبتی را برای کاربر فراهم کنند.

مطالب زیر را در وبلاگ امروز پوشش خواهیم داد:

طراحی UI و UX

طراحی UI چیست؟

“طراحی UI استفاده از تایپوگرافی ، تصاویر و سایر عناصر طراحی بصری برای تبدیل یک رابط پایه به چیزی زیبا و قابل استفاده است.”

واژه “UI  ” در طراحی UI مخف واژه “رابط کاربری” است ؛ بنابراین طراحی UI به معنای طراحی رابط کاربری است. رابط کاربری ، طرح گرافیکی یک نرم افزار یا وب سایت است که شامل دکمه هایی است که کاربران روی آن کلیک می کنند ، متنی که می خوانند ، اسلایدر ها ، باکس ورود اطلاعات و سایر بخش هایی است که کاربر با آن در تعامل است. این بخش ها شامل طرح روی صفحه ، موشن ها ، انیمیشن ها و رابط آیکون های کوچک است. در کل ، هر چیز قابل دیدنی باید دیزاین شود. این وظیفه طراحان UI است.

طراحان UI هستند که تصمیم می گیرند یک وب سایت یا نرم افزار باید چه شکلی باشد. آنها باید طرح های رنگی ، شکل دکمه ها ، خطوط و فونت های مورد استفاده برای متن را انتخاب کنند. طراحان رابط کاربری ظاهر و حس خوب رابط کاربری در وب سایت یا نرم افزار را ایجاد می کنند. طراحان UI طراحان گرافیکی هستند که درگیر زیباشناسی اند. یعنی اینکه به طراحان UI بستگی دارد که رابط کاربری برنامه جذاب ، چشم نواز و متناسب با هدف و کاربرد نرم افزار یا وب سایت باشد. آنها باید مطمئن شوند که هر یک از عناصر قابل دیدن در برنامه ،چه از نظر زیبایی و چه از نظر هدف و عملکرد با یکدیگر هماهنگ و یکپارچه باشند.

طراحی UX  چیست؟

“UX” مخفف “تجربه کاربری” است. تجربه کاربر از نرم افزار یا وب سایت براساس نحوه تعامل وی با آن تعیین می شود. به بیان دیگر ، یعنی اینکه آیا کاربر به راحتی می تواند با وب سایت کار کند یا گیج می شود و در آن گم می شود. تجربه کاربری UX به راحتی و تعامل با عناصر رابط کاربری که طراحان رابط کاربری ایجاد کرده اند ، تعیین می شود.

بنابراین طراحان UX به رابط کاربری یک برنامه هم توجه می کنند و به همین دلیل است که کاربران طراحی UX را با طراحی UI اشتباه می گیرند و این دو را با هم قاطی می کنند. در حالی که طراحان UI وظیفه دارند در مورد ظاهر رابط کاربری تصمیم بگیرند ، طراحان UX وظیفه تعیین نحوه عملکرد رابط کاربری را دارند که به آن استراتژی UX نیز گفته می شود. این طراحان نحوه عملکرد و ساختار کاربر را مشخص می کنند. یعنی نحوه سازماندهی و ارتباط همه قسمتها با یکدیگر را مدیریت می کنند و بطور کلی ، آن ها نحوه کار رابط کاربری را طراحی می کنند. اگر رابط کاربری به خوبی عمل کند و هماهنگ باشد ، کاربر تجربه خوبی خواهد داشت. طراحان  UX تلاش می کنند تا هدایت کاربر پیچیده نباشد و او در وب سایت یا برنامه گم نشود.

طراحی UX

 طراحی UI و UX چگونه باهم کار می کنند؟

تا اینجا گفتیم که یک طراح UX نحوه کار رابط کاربر را تعیین می کند در حالی که طراح UI تصمیم می گیرد که ظاهر رابط کاربری چگونه به نظر برسد. در این فرآیند طراحان UX و طراحان UI باهم همکاری بسیار نزدیکی دارند. درحالیکه طراح UX در حال کار بر روی برنامه است که چگونه همه دکمه ها کاربر را به جای درستی هدایت کند ، طراح UI در حال کار بر روی ظاهر و شکل این عناصر روی برنامه است. به عنوان مثال اگر در وبسایتی نیاز به چند دکمه اضافه داشته باشیم ، نحوه چینش وب سایت و شکل و اندازه دکمه های دیگر تغییر می کند. بنابراین ، در حالیکه طراح UX بهترین چینش را برای قرار دادن دکمه ها طراحی می کند ، طراح UI طراحی های خود را با چینش جدید تنظیم می کند. ارتباط و همکاری مداوم بین طراحان UI و UX به شما این اطمینان را می دهد که رابط کاربری نهایی ، خوب به نظر می رسد و در عین حال عملکرد کارآمدی دارد.

تفاوت طراحی UI با UX چیست؟

“برای اینکه طراحی UI  با UX را بهتر درک کنیم ، تصور کنید که دارید خانه ای را طراحی می کنید.UX  پایه و اساس خانه و UI رنگ دیوار ها و وسایل خانه است.”

بنابراین ، ساختار و بنیاد خانه (UX) اول ساخته می شود ؛ اینکه هر اتاق چگونه کنار هم قرار بگیرند و چگونه با اتاق دیگر در ارتباط باشد. هم چنین انتخاب مکان های کاربردی برای قرار گرفتن در ها ، مناسب ترین قسمت برای ساخت راه پله و … همگی در قسمت ساختار(UX) قرار دارند.

پس از اینکه ساختار خانه را درست کردید ، می توانید درباره طراحی داخلی خانه تصمیم بگیرید ؛ اینکه قاب عکس های زیبایی بخرید ، مبلمان و اسباب خانه را طوری انتخاب کنید که با رنگ دیوار ها تناسب داشته باشد و به اصطلاح ست شوند و وسایل آشپزخانه را به گونه ای بچینید که همه چیز به آسانی قابل دسترس باشد و همزمان آشپزخانه مرتب و منظم به نظر برسد.

این مثال به شما این ایده را می دهد که طراحان UX و UI چگونه باهم کار می کنند تا یک پروژه را کامل کنند. آنها ابتدا بخش های اساسی را طراحی می کنند و سپس روی جزئیات بصری کار می کنند. از جمله تفاوت هایی که طراحی UI با UX دارد ، ابزار هایی است که طراحان آن استفاده می کنند.

    • طراحی UX ، طراحی UI  نیست. این دو مکمل و کامل کننده یکدیگر هستند.
    • UX رابط ها را کاربردی و بدرد بخور می کند ، UI رابط ها را زیبا و جذاب می کند.
    • طراحی UX مقدم بر طراحی UI است.
    • طراحی UX در سراسر پروژه ها ، رابط ها و خدمات رخ می دهد ، اما رابط کاربری فقط مربوط به رابط ها است.

تفاوت UI با UX

نرم افزار های کاربردی  UIو  UX

از آنجایی که تفاوت های زیادی بین طراحان UI با UX وجود دارد ، ابزار هایی که هر کدام استفاده می کنند هم متفاوت است.

نرم افزار های طراحی UI

 برای طراحان رابط کاربری (UI) ، طراحی تصاویر اهمیت بسیار زیادی دارد. بنابراین ، نرم افزار هایی مانند  Flinto  و Principle که وابسته به نرم افزار Sketch هستند ، کاربردی هستند. هم چنین ، نرم افزار  InVision هم گزینه دیگری است که قابلیت همکاری گروهی دارد و آنرا بسیار رقابتی می کند. اما بطور کلی نرم افزار های  XD  ، Photoshop و  Illustrator پر استفاده ترین نرم افزار های طراحان UIاست. هم چنین ، کاربران مک می توانند از نرم افزار  Sketch  استفاده کنند و Figma  وب سایت و نرم افزار آنلاین طراحی است که می توانید از آن استفاده کنید.

نرم افزار های طراحی UX

طراحان UX بیشتر طرفدار وایر فریم (WireFrame)  هستند زیرا کارایی بیشتری دارد و باعث صرفه جویی در وقت می شود. ابزار های کاربردی زیادی برای طراحی UX وجود دارد ، از جمله: نرم افزار MockPlus که کار کردن با آن بسیار آسان است ، نرم افزار Balsamiq  و هم چنین Axure که عملکرد جامعی دارند. استفاده از MockPlus  مزیت بیش تری دارد ؛ زیرا 8 روش برای آزمایش و پیش نمایش پروژه ها در آن وجود دارد.

هزینه طراحی UI و UX

تفاوت طراحی گرافیک با UI

 گرافیک همان چیزی است که بیش تر مردم آن را به عنوان “هنر” می شناسند. طراحان گرافیک رنگ ها و تصاویر را انتخاب می کنند و لوگو ها را طراحی می کنند. اگر بگوییم گرافیک هنر است ، پس رابط کاربری (UI) علم است. طراحان  UI نحوه تعامل نرم افزار با کاربر را در نظر می گیرند ؛ اینکه وقتی فرمی را ارسال می کنید ، جه اتفاقی می افتد؟ چگونه کاربران از وقوع خطایی آگاه می شوند؟ آیا فرم به صفحه جدیدی می رود یا در حالی که در صفحه فعلی هستید ، ارسال می شود؟

طراحی گرافیک خوب به این معناست که نرم افزار زیبا به نظر برسد. طراحی UI حرفه ای یعنی کار کردن با نرم افزار باید آسان باشد. نمونه ای از طراحی گرافیک عالی ، شرکت اپل و طراحی UI عالی ، گوگل است. به طور کلی می شود گفت که طراحی رابط کاربری مقدم بر طراحی گرافیک است. چون بیش تر مردم موافق این هستند که هنگام ورود به سایت یا نرم افزاری ترجیح می دهند که تجربه خوبی داشته باشند تا اینکه فقط تصاویر و رنگ های زیبا ببینند.

بنابراین ، اگر تصمیم گرفتید که در آینده وب سایت یا نرم افزاری را راه بیندازید ، تلاش کنید که حتما تصمیمات درستی در رابطه با  UI بگیرید و تحت تاثیر آیکون های پر زرق و برق و رنگ های تجملاتی قرار نگیرید.

مراحل طراحی UI  و UX

    1. درک کنید

طراحی عالی بسیاری از مشکلات را حل می کند. برای اینکه بتوانید راه حلی برای یک مشکل پیدا کنید ، ابتدا باید آن را درک کنید. بنابراین:

” قبل از شروع کار طراحی ، به تیم طراحی خود اجازه دهید نیاز ها را کامل درک کنند.”

برای تجزیه و تحلیل نیاز ها ، جلسات بارش فکری با مشتریان خود بگذارید و خواسته های آنها و ایده ها را لیست کنید. هم چنین ، نمونه کار های خود را به آنها نشان دهید و نظرشان را بپرسید.

“برای اینکه یک طراح عالی باشید ، باید کمی عمیق تر به چگونگی تفکر و عملکرد مردم نگاه کنید.” – پل بوگ

    1. تحقیق کنید

تحقیق گامی اساسی برای طراحی تجربه کاربر است.

“طرح زدن آن برایم چند ثانیه طول کشید ، اما 34 سال طول کشید تا یاد بگیرم که چگونه آن را در چند ثانیه طراحی کنم” – پائولا شر

تیم طراحی برای اینکه بفهمد جهان بیرون چگونه روی طراحی اثر می گذارد ، باید درباره خصوصیات آن تحقیق کند. طراح محصول ، شریف امین ، این کار را به عنوان تجزیه و تحلیل رقابتی UX نامیده است. او هدف این تحقیق را در سه مورد بیان می کند:

    • بازار رقابتی را درک کنید.
    • در مورد کار خود اطلاعات کسب کنید.
    • از رقیب هایتان ایده بگیرید.

حواستان به آخرین ترند های طراحی UI/UX و اصول طراحی باشد. در حین انجام تحقیق ، به فکر چیدمان ها و گزینه های احتمالی باشید تا تجربه مورد نظر را ارائه دهید.

    1. طراحی کنید

این مرحله شامل شناسایی طراحی از ویژگی مورد نیاز است. برای به اشتراک گذاشتن ایده های خود ، طرح های کاغذی و وایر فریم آماده کنید. این مرحله ممکن است چند بار تکرار شود.

“طراحی تنها این نیست که شما فقط طرح آن را بکشید و شروع به استفاده از آن کنید. شما باید طراحی اولیه را ایجاد و بارها طراحی کنید تا یک طراحی بی نظیر خلق کنید. “

ارزیابی وایر فریم ها بخشی از این مرحله است. تیم طراحی باید موکاپ های لازم را برای گرفتن نظرات مشتریان آماده کند.

 در نهایت ، طی فرآیند طراحی مهم است که هدف خود را در ذهن داشته باشید ؛ اینکه برای دستیابی به رضایت کاربر ، یک طراحی قابل استفاده و کاربردی ایجاد کنید.

شرکت طراحی UI و UX

 هزینه طراحی UI/UX

هزینه طراحی UI/UX به عوامل گوناگونی بستگی دارد. برای مثال تعرفه سایت شرکتی از سایت فروشگاهی پایین تر است و اگر شما وب سایت پیشرفته ای می خواهید ، باید تعرفه بیشتری بپردازید. هم چنین ، تیم طراحی یا شرکت طراحی که با آنها کار می کنید ممکن است تعرفه های مختلفی داشته باشند و به طور کلی نمی توانیم قیمت واحدی را برای آن در نظر بگیریم. اما می توانیم بگوییم که:

شروع هزینه طراحی UX و UX از 5 میلیون تومان تا 25 میلیون تومان متغیر است و بستگی به طراح ، نوع وب سایت و خدمات ارائه شده دارد.

شرکت های طراحی گزینه بهتری برای سفارش طراحی UI  و UX هستند. زیرا آنها در کنار این سفارش ، خدمات و پکیج های دیگری را هم ارائه می دهند که می توانید از آنها استفاده کنید. علاوه بر این ، شرکت های طراحی با چندین سال تجربه سعی در کسب اعتبار و اعتماد مشتریان خود کرده اند و گزینه قابل اعتماد تری هستند.

گروه طراحان عرفان ، در کنار طراحی بسته بندی و لوگو ، خدمات وب سایت و طراحی UI  و UX را هم ارائه می دهد که رضایتمندی کامل مشتریان خود را به همراه داشته است. برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیش تر کلیک کنید.

 توانایی ها و تجربه هایی که طراح UI و UX باید داشته باشد

    1. تحقیق کردن

برای اینکه طراحان بتوانند کار خود را به خوبی پیش ببرند ، باید مخاطب خود را بشناسند و دیدگاه آنها را نسبت به دنیای بیرون بدانند. یعنی باید توانایی برنامه ریزی و مدیریت داشته باشند و روش های مختلف تحقیق کردن را بلد باشند.

    1. وایر فریم ساختن

وایر فریم طرح کلی هر صفحه از یک رابط است. هدف اصلی وایر فریم چگونگی عملکرد یک چیز است نه چگونگی ظاهر آن. ساختن وایر فریم عناصری را که باید از صفحه ای به صفحه دیگر وجود داشته باشند را تعیین می کند. وایر فریم شامل تمام اجزای رابط است که برای تعاملات احتمالی لازم است و به طور کلی در نقشه آن خاکستری است و با استفاده از باکس ها و خطوط طراحی می شود.

    1. ساختن نمونه اولیه

نمونه های اولیه به طراحان این امکان را می دهد که عملکرد برنامه را آزمایش کنند. آنها به طراحان قبل از شروع ساخت پروژه نهایی ، این اطمینان را میدهند که بین سیستم و کاربران آن تطبیقی وجود داشته باشد. نمونه سازی ها به طراحان تجربه کاربری (UX) این امکان را می دهند که عملکرد صفحه را آزمایش کنند و اگر مشکلی پیش آمد ، طراح UX ممکن است قبل از رسیدن به طرح نهایی که هم اهداف تجاری و هم کاربری را برآورده می کند ، چندین بار اصلاحات انجام دهد. طراحان UX باید توانایی این را داشته باشند که سریع و موثر نمونه سازی کنند.

    1. داشتن ارتباطات بصری

طراحان  UI  و UX هر دو باید به موارد زیر تسلط کافی داشته باشند:

    • چیدمان
    • رنگ ها
    • تایپوگرافی
    • نمادها
    • تصاویر
    • طراحی

مجموعه مهارت های طراح UX و UI فراتر از مهارت های کاربردی است. این طراحان برای موفقیت به مهارت های دیگری هم نیز نیاز دارند. مانند حس کنجکاوی ، همدلی و مهارت برقرای ارتباط و همکاری با دیگران.

    1. کنجکاوی

افراد حرفه ای که کنجکاو هستند ، توانایی بهتری در ارتباط با مشتری و چالش ها دارند. کنجکاوی منجر به مطرح کردن سوالات مهم می شود و از آنجا که طراحی ، حرفه ای است که دائما در حال تغییر است ، حس کنجکاوی باعث می شود که طراح بتواند راه خودش را ادامه دهد.

    1. همدلی

همدلی توانایی درک احساسات دیگران است. بهترین طراحان وقت خود را می گذارند تا درباره انسان ها و احساساتشان چیزی یاد بگیرند. داشتن درک عمیق از کاربران به طراحان این امکان را می دهد تا محصولی خلق کنند که کاربردی و جالب باشد.

    1. مهارت ارتباط

داشتن مهارت ارتباط در طراحی ضروری است. زیرا طراحان باید ایده های خود را در رابطه با پروژه به کاربران منتقل کنند و تفکر پشت طرح ها را توضیح دهند و با تیم های دیگر کار کنند.

    1. همکاری

طراحی خوب به معنای تلفیق ایده های توسعه دهندگان ، مشتریان و اعضای تیم است. طراحان UI و UX باید به طور موثر بازخورد بدهند ، راه حل های لازم را برای مشکلات کشف کنند و از تخصص و نیازهای همه افراد یک پروژه برای خلق بهترین کار استفاده کنند.